Alle artikelen

Kun je een verandertraject volledig online uitvoeren?

Graag wil ik mijn persoonlijke leerervaringen on-line delen. In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging voor een vaste positie of een interim opdracht heb ik de eerste periode gebruikt om goed te bepalen wat ik nu eigenlijk wil en waar ik energie van krijg.Een funnel opgebouwd met bedrijven die bij mijn wensen aansloten en mij … Meer lezen over Kun je een verandertraject volledig online uitvoeren?

BLOG: THE FUTURE IS NOW: DOOR CORONA NU ROBOTICA

21 juli 2020 Het is 2 september 2029, ik maak mij klaar om naar het ziekenhuis te gaan. Via mijn AR-bril heb ik de afgelopen dagen al gezien hoe mijn kleine ingreep gaat plaatsvinden. Ik stap in mijn voorgereden, zelf rijdende elektrische auto, die meteen verbinding maakt met het centrale GPS-systeem. Zo weet het ziekenhuis … Meer lezen over BLOG: THE FUTURE IS NOW: DOOR CORONA NU ROBOTICA

Met frisse en positieve blik de toekomst in!

We zijn met elkaar in een crisis beland, en komen er ook met elkaar uit! Stap voor stap.Uiteraard is er veel menselijk en economisch leed en staan veel branches onder druk maar een aantal branches kunnen de vraag niet aan.Er is veel onduidelijkheid en de toekomst is onzeker, wat we wel weten is dat de … Meer lezen over Met frisse en positieve blik de toekomst in!

GOOD TO GREAT

Sommige bedrijven doen het lange tijd goed, maar gaan opeens nog beter presteren. Van goed worden ze excellent. Wat voor leiderschap is er voor nodig ombedrijven uit de middenmoot te halen en tot de kopgroep te laten behoren? Dat onderzocht Jim Collins. Zijn conclusie: level-5 leiderschap is één van de belangrijkste succesfactoren van deze bedrijven. Oftewel: leiderschap op niveau 5. Maar wat is level 5 nu eigenlijk?

Is er een specifiek DNA voor LEIDERSCHAP?

https://leiderschapcoflow.com/ Kun je op basis van DNA voorspellen waar iemands kwaliteiten liggen in het werkende leven? Lees het volledige artikel van MT en concludeer zelf!Tevens ben ik benieuwd naar uw eerste indrukken van deze site. Graag uw feedback of Neem contact op. Rebels gedrag Het is niet de eerste keer dat in de genen wordt … Meer lezen over Is er een specifiek DNA voor LEIDERSCHAP?

Heeft een sales afdeling baat bij een charismatisch leiderschap?

Ja, een combinatie van resultaatgericht en charismatisch leiderschap speelt een bepalende rol in het succes van commerciële afdelingen die zich in een verandertraject bevinden. Dat blijkt uit onderzoek van Tilburg University. Diverse onderzoeken en best practices bewijzen hoe belangrijk goed leiderschap is binnen organisaties. Zo blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek dat organisaties met goed leiderschap (in … Meer lezen over Heeft een sales afdeling baat bij een charismatisch leiderschap?

Recensie Futureproof — Henny Portman’s Blog

Het book Futureproof, uitgevoerd in de stijl van een notitieboek, en geschreven door Mike Hoogveld neemt je mee hoe jij of je onderneming toekomstbestendig oftewel futureproof kan worden. Het voorspellen van de toekomst is echter heel moeilijk, gegeven de zes valkuilen die de auteur toelicht: tempoverschillen (sommige veranderingen gaan zo langzaam dat ze zich vrijwel … Meer lezen over Recensie Futureproof — Henny Portman’s Blog

V E E R KRACHTIG LEIDERSCHAP

vijf thema’s voor de route naar het ‘nieuwe normaal’ Een mooi artkel in BeBright door Philip Idenburg en Ellis Boerkamp De snelle verspreiding van het coronavirus legt een enorme druk op de gezondheidszorg. In gesprekken met onze relaties merken we dat zorgorganisaties veel behoefte hebben aan ondersteuning bij het omgaan met deze crisissituatie en inzicht in wat de (financiële) … Meer lezen over V E E R KRACHTIG LEIDERSCHAP